Eğitime kimler katılabilir?
- Avukatlar
- Adli Tıp Personeli
- Polis, Jandarma ve Muvazzaf Askerler
- Polis, Jandarma ve Muvazzaf Askerler
- Ön lisans ve lisans mezunları
1870’li yıllarda kimliklendirme amacı ile kullanılan parmak izi, 1900’lü yılların başlarında suç soruşturmasında kullanılmaya başlanılmıştır halen güvenilir bir biyometrik kimliklendirme aracı olarak kullanılmakta olup, suç soruşturmalarında etkin delil aracı olarak soruşturma dosyalarında karşımıza çıkmaktadır.
Kişiye özgü olması, yaşam boyunca değişmez olması ve olay yerlerinde kalabilir olması, olay yerinde bırakıldığının farkına varılamaması gibi nedenlerle parmak izleri önemini halen korumakta ve teknolojinin gelişmesiyle kıymeti daha da artmaktadır.
Olay yerinde parmak izinin bulunduğu yer, parmak izinin ne zaman bırakıldığı, parmak izinin olay mahalline başka bir yerden taşınıp taşınmadığı gibi tespitler olay yeri incelemeleri için çok önemli incelemelerdir.
Bu sebeple, parmak izi incelemesinin gerektiği adli dosyalarda bilirkişilik yapmak isteyen bir kişi, parmak izi konularını iyi bilmesi gerektiği gibi, ulusal adli bilim laboratuvarlarının verdiği raporların uluslararası standartlara uyup uymadığını tetkik edebilmesi için kabul görmüş standartlara da vakıf olması gerekmektedir.
Bu eğitimde bilirkişilik yapmak için ihtiyaç duyulan parmak izi konularının tamamı örnek vakalardan alınan görseller kullanılarak etraflıca anlatılmıştır.
Eğitimin akabinde maliyetli bir donanıma ihtiyaç duymaksızın bilirkişilik yapmaya imkân sağlayan bu eğitim, sizlere bu alandaki temel ve ileri düzey seviyede en iyi uygulama örnekleriyle sunulmuştur.
Eğitim Özellikleri
- Eğitim Süresi Bilgi Alınız
- Seviye Tüm Seviyeler
- Kayıt Sayısı 3209
- Sertifika Var