Eğitime kimler katılabilir?
- Eşler arası ilişki
- Evlilik problemleri
- Boşanma
- Çocuk, ergen ve yetişkin ruh sağlığı
- Çocuk ve ergenlerde davranış bozukluğu ve okul problemleri
- Alkol ve madde kullanımı
- Kronik fiziksel rahatsızlıklar
- Yas, kayıp ve travmalar
- Duygusal istismar, ihmal ve şiddet
- Anksiyete ve depresyonu da içeren duygusal bozukluklar
- Üvey bireyi bulunan ailelere destek
- Psikoseksüel gelişim zorlukları
- Evlat edinme, üvey ebeveyn/çocuk ilişkileri
- Kendine zarar verici davranış
- Travma sonrası çocuklara, gençlere ve yetişkinlere destek
- Ekonomik problemler
Aile ve Evlilik Terapisi Eğitimi ile aile ve evlilik terapistliği yapabilir ve kariyerinize yön verebilirsiniz. Koç net Akademi sitemizden eğitime sahip olabilir ve eğitime hemen başlayabilirsiniz.
Toplumun en temel yapı taşı, en küçük birliği ailedir. Zaman içerisinde değişen yaşam koşulları, modern dünyanın getirtiği dinamikler aile yaşamının şeklini değiştirmiştir. Hem kadın hem de erkeğin eşit koşullarda sürdürmeye çalıştığı hayatın getirdiği sorumluluklar, aynı alanı paylaşma, denge kurma ihtiyacı, kişilerin birbirini anlama çabası gibi aslında ilişkinin temelini oluşturan konular aile içi çatışmalara yol açabilmektedir. Toplumu oluşturan aile birliklerinin sağlığı ve aile terapisi eğitiminin önemi de tam olarak bu noktada ortaya çıkar.
Her iki tarafın da katıldığı terapi sürecinde, aile bireylerinin birbirleri ile ilgili konuşmaya ihtiyaç duydukları konuların üzerinden geçilerek uzlaşma ve çözüme yönelik ortak yeni kararlar alınır.
Aile ve Evlilik Terapisi Eğitiminin Amacı
Aile bireylerini, birbirleriyle olan etkileşimlerini, rollerini, sınırlarını, geniş aileyle olan ilişkilerini, inceleyerek ailenin bütünlüğünü sağlamak, dengeye ulaşmasına yardım etmek, çatışmaları olumlu bir şekilde çözümlemek ve stres durumları için baş etme becerilerini öğretmektir. Aileye olumlu iletişim becerileri kazandırmak, empatik duyarlılık kazandırmak, sorun çözme becerileri kazandırmak aile terapisinin en önemli amaçlarındandır.
Ailenin Farkındalığını arttırmak, aileye bilgi, beceri kazandırmak, tüm aile bireylerine eşit davranmak, taraf tutmamak, yargılamamak, güvenli bir ortam oluşturmak, koşulsuz kabul, koşulsuz saygı sağlamak, tavsiye verip yönlendirmemek, öğüt vermemek, objektif bir ortam sağlamak terapistin en önemli görevlerindendir. Terapide bu ortamlar sağlandıktan sonra, çeşitli teknikler ve terapi ekolleri ile sorunun daha da anlaşılması amaçlanır, ulaşılmak istenen hedefler belirlenir. Bunu yaparken tek sorumluluk terapiste ait değildir, terapist görüşme sürecini yönlendirir fakat kararlar, aileye bırakılır, koşulsuz saygı ilkesi baz alınır, terapist asla öğüt vermez, yargılamaz. Koşulsuz saygı, koşulsuz kabul, güven ortamında, sorun çözüme kavuşana kadar, aile sorun çözme becerisi kazanana kadar, terapiste ihtiyacı kalmayana kadar terapi devam ettirilir. Devam ve sonlandırma süreci her aileye, her probleme göre değişebilmektedir
Eğitim Özellikleri
- Eğitim Süresi Bilgi Alınız
- Seviye Tüm Seviyeler
- Kayıt Sayısı 3668
- Sertifika Var