Eğitime kimler katılabilir?
- Eğitimciler
- Psikolojik Danışmanlar
- Psikologlar
- Sosyal Çalışmacılar
- Sosyologlar
- Profesyonel Koçlar
- Öğrenci ve aile konusunda uzmanlaşmak isteyen koçlar
- Eğitim Koçluğu alanında çalışmak isteyen kişiler
- Eğitimden alacağı bilgilerle kişisel gelişimine katkı sağlamak isteyen herkes eğitime katılabilir
Features
- Programın Amacı Ve Hedefleri Nelerdir?
- Koçluk Nedir?
- Koçun Kişilik Özellikleri Nelerdir?
- Koçlukta Etik Değerler Nelerdir?
- Koçluğa Giriş
- Eğitim Koçluğunda Derinleşme
- Bireyi Tanıma Ve Harekete Geçirme
- Etkin Öğrenme Yöntemleri Nelerdir?
- Eğitim Koçluğu Görüşmelerine Genel Bakış
- Eğitim Koçluğu Görüşmelerinde Kullanılabilecek Araçlar
Target audiences
- Eğitim Koçluğunu meslek olarak edinmek isteyen kişiler için, yetkin ve profesyonel eğitim bilgilerini sunar.
- Psikolojik Danışmanlık, Yaşam Koçluğu vb. yapmakta olan kişilerin kendilerine mesleki açıdan yeni bir halka eklemelerini sağlar.
- Öğretmenlik, eğitmenlik vb. meslekleri yapan kişiler için, iletişim, eğitim-öğretim becerilerini üst seviyeye taşıyarak, öğrencilere rehberlik etmeleri için destek olur.
- Kişilerin gelişimine yönelik, yaşam pratiklerine adapte edilebilecekleri potansiyeli geliştirir.
Eğitim Koçluğu Eğitimi
Profesyonel Koçlar, kişilerin varmak istedikleri son noktaya ulaşmaları için yardımcı olur.Profesyonel Koçluk, bireylerin kendileri için seçtikleri hedeflere ulaşmalarında performanslarını artırarak, iş ve özel yaşamlarında kaliteli ve etkin sonuçlar elde etmelerini hedefleyen mesleki bir yardımdır.
Koçluk, gerçek içsel potansiyeli ortaya çıkararak, değişimler yaratmayı sağlamak için verilen profesyonel bir hizmettir. Koçluk, çekirdek inançlarımızla, yeteneklerimiz arasındaki ilişkiyi anlayarak, “yapabilirim” düşüncesini ortaya çıkarmaktır. Koçluk, hedefe odaklanmaya ve gerçekleştirmeye yardım eder. Gerçek bir içsel özgürleşmenin sağlanmasına destek verir.
Resmi Gazete’de ise şu şekilde tanımlanmaktadır: “Koç, ilgili yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir.
Koç, danışanların kişisel ve profesyonel potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik farkındalık, gelişim ve çözüm seçeneklerini artırıcı ve bu yönde destekleyici çalışmaları yürütür.”Eğitim koçluğu, öğrencilerin yeteneklerini erken yaşta ortaya çıkarabilir, gerçek anlamda başarılı olacakları yolda yatkınlıklarını kendilerinin keşfetmesini sağlayabilir.
Eğitim koçluğu, öğrencilerin hedeflerine yönlenmesine ve odaklanmasına, zihinsel olarak rahat ve başarılı bir şekilde sınavlarına hazırlanmasına yardımcı olur.
Eğitim koçluğu, öğrencilerin motivasyon ve özgüvenini en yüksek düzeye çıkararak kendi potansiyelini nasıl gerçekleştirebileceğine dair etkili, planlı ve programlı yollar göstermektedir
Eğitim Özellikleri
- Eğitim Süresi 106 Saat
- Seviye Tüm Seviyeler
- Eğitim Dili Türkçe
- Kayıt Sayısı 391
- Sertifika Var