Eğitime kimler katılabilir?
- Sıfırdan başlayarak IT sektöründe iş bulmak isteyen, meslek edinmek isteyenler
- IT sektöründe çalışan yeni başlayanlar
- IT sektöründe profesyonel düzeydeki çalışanlar
- Bilgisayar mühendisliği öğrencileri
- Microsoft veya müadili sertifikasyon sınavlarına hazırlananlar
- 1 milyon yazılımcı ve/veya bu tarz projelere hazırlanmak isteyenler
- Yazılımcı olmak isterken ilk aşama olarak network ve sistem mühendisliği düzeyinde eğitim almak isteyenler
- Adli Bilişim Uzmanı/Eğitmeni olmadan önce bilgi temeli oluşturmak isteyenler
- Ethic Hacker veya Bilgi Güvenliği Uzmanı olmadan önce bilgi tabanı oluşturmak isteyenler
- Siber Güvenlik Uzmanı, Ethic Hacker, Bilgi Güvenliği Uzmanı veya Pentester alanında kariyer yapmak veya kazanç sağlamak isteyen herkes
- Profesyonel (Senior), gerçek bir Siber Güvenlik Uzmanı olmadan önce bilgi temeli oluşturmak isteyenler
- Linux Sistem Uzmanı/Mühendisi olarak kariyer yapmak isteyen herkes
- Linux işletim sistemlerinin bireysel versiyonlarının eğitmeni olmak isteyen herkes
- Bilişim dünyasına ileri seviye meraklı başlangıç düzeyindeki bilgisayar kullanıcıları
- Kısaca IT alanında meslek edinmek isteyenler sıfırdan başlayarak meslek edinmek isteyen herkes
Eğitim Bilgileri
Bu eğitimi sizler için iki aşamada (bölümde) anlatmayı doğru bulduk. Bu eğitimiz birinci yarısında bölümde de bahsettiğimiz IP adreslerinden işe başlayacağız ve öğrenip yapabileceklerinize şaşıracaksınız
İkinci bolumun ilk yarısında sizleri bilgisayar ağlarıyla tanıştırıyoruz hatta tanıştırmakla kalmıyor kendi bilgisayar ağınızı da tek başınıza kurabiliyor hale gelmenizi sağlıyoruz. Bu bolümde isleyeceğimiz konular oldukça detaylı olacak ve öncelikle IP adreslerini öğrenmekle ise başlayacağız. Uzman seviyede IP adresleme yapabileceksiniz, bağlantı testleri gerçekleştirebilecek ve en önemlisi ağdaki bağlantı sorunlarını da tespit edip, analizler yapıp, çözümler üretebileceksiniz. Ayrıca dünyanın herhangi bir yerindeki arkadaşınızın bilgisayarına ya da üst komşunuzun bilgisayarına yada farklı bir lokasyondan evinizdeki bilgisayarınıza çeşitli yollarla nasıl bağlanılabileceğini sizlere gösteriyor olacağız.
Derslerimizin sonunda kendi bilgisayar ağınızı rahatlıkla kurabileceksiniz. Bir ofis networkunu yapılandırabileceksiniz, dosya ve klasörlerinizi ağda paylaştırabilecek ve ağdaki diğer kaynaklara erişimler gerçekleştirebileceksiniz. Tüm bunları IP lerle uygulamalı olarak sizlere bu bolümde gösteriyor olacağız. IP ler konusunda bir sistem uzmanı/mühendisi kadar bilgi sahibi olacaksınız.
Bunların yanında herkesin merak ettiği bir çok konuya teknik analiz ve yaklaşımlarla açıklık getireceğiz. Örneğin internette gezinirken özgür müsünüz yada ne kadar özgürsünüz? Yapılan bir eylem sonucunda adresiniz nasıl tespit ediliyor? İnternette iz bırakmadan gezinmek mümkün mudur gibi bir çok konuda cevaplarını merak ettiğiniz soruların karşılığını teknik açıklamalarıyla eğitimde bulacaksınız. Ebetteki eğitimde modemlerden, switch cihazlarından, network kablolarından ve diğer ağ cihazlarından da bahsetmeyi unutmadık ve bunlarla beraber DNS- DHCP- VARSAYILAN AG GECIDI gibi network kavramlarını da detaylı bir şekilde uygulamalıyla anlattık, extra olarak hiz ve veri hesaplamalarına kadar ilerledik.
Sonuç olarak bu bolumu network kariyerine ilk defa adim atacaklar için özenle hazırladık. IT network kariyerinizi başlatacak olan bu bolum ile sizleri sıfırdan alıp heyecanlı bir teknik yolculuğa çıkartıyoruz ve özenle seçtiğimiz konularla sağlam bir network altyapısı edindiriyoruz.
İkinci yarısında da amacımız sizleri büyük ve kurumsal ağlarla, merkezi yönetimli bilgisayar ağlarıyla tanıştırmak ve bu ağları kurup yönetebilir seviyeye getirmek. (Uygulamalarla bu beceriye ulaşmanızı sağlayacağız)
Bu bolumu Windows Sistem Yöneticisi (Windows sistem mühendisi) olmayı hedefleyen, ve kariyerini bu alanda geliştirmek isteyen katılımcılar için özenle hazırladık. Oluşturacağımız bir domain ortamında derslerimizi uygulamalı olarak isliyor olacağız. Her detay sıfırdan uygulamalı olarak sizlere aktarılıyor olacak. Kurumsal ağlardaki ilk derslerimize bir Windows Server makine kurarak başlayacağız. Bu süreçte bir Windows sunucunun tüm kurulum aşamalarını ve kurulum sonrası ayarlarını detaylı bir şekilde öğreniyor olacaksınız. Sunucumuz üzerinden büyük ağları yönetmek için sizlerle, yasayan kullanıcıları, bilgisayarları, ve gruplari olan bir domain ortami olusturacagiz. Ve bu ortamda yani tamamen kurumsal bir yapı da bir sistem yöneticisi olarak rol alabilmek için ihtiyaç duyacağınız en can alıcı konuları detaylı bir şekilde uygulamalı olarak sizlerle paylaşacağız.
Çok sayıda uygulamamız olacak ve gerçek yasamdan örneklerle de bu uygulamalarımızı daha da anlamlandıracağız. Bir Windows sunucuyu sıfırdan kurabilecek, yönetimini gerçekleştirebilecek, ve sunucu üzerine farklı roller ekleyebileceksiniz, ardından kurumsal ağlardaki binlerce kullanıcı ve bilgisayar tek bir sunucu üzerinden nasıl yönetilir, yasaklar nasıl uygulanır, güvenlik açıkları oluşturmadan kaynak paylaşımları nasıl yapılır, kullanıcı izinleri nasıl atanır ve çok daha fazlasını uygulamalı bir şekilde derslerimizde sizlere anlatıyor olacağız.
Bu bolumler için tüm uygulamaları eksiksiz gerçekleştirebilmek için minimum RAM miktarı 10-12 GB
Önerilen RAM 16 GB tir.
Eğitim Özellikleri
- Eğitim Süresi Bilgi Alınız
- Seviye Tüm Seviyeler
- Kayıt Sayısı 3947
- Sertifika Var