Features
- Temel Bilgi Teknolojileri
- Tıbbi Terminoloji
- Sağlık Hizmetleri Yönetimi
- Klavye Teknikleri
- Tıbbi Dokümantasyon
Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Eğitimi
Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik özel ve kamu kuruluşları içerisinde yer alan kurumlarda birçok farklı etkin rolde yer alan bir meslektir.
Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik; başhekim sekreterliği olarak da bilinir. Bu meslek grubu; sağlık alanı içerisinde bağlantılı istatistikleri analiz edip, derleme sürecine tabii tutar. Dahilinde bulunduğu kuruluşun talimatlarıyla birlikte iletişim ağında hizmetleri gerçekleştirip, belgelerle sunabilen profesyonel eğitimini tamamlamış her birey kuruluşlar içerisinde geniş görev ağında yer alıp, aldığı eğitimle birlikte görev hayatlarına atılabilirler. Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik kişileri; süreç ve yönetimlerde iletişim kabiliyetleri yüksek, analiz gücü yüksek, stres yönetimi yapabilen ve işleyiş içerisinde sistematikler geliştirebilen bireyler haline getirir.
Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik alanına büyük önem verilmesinin sebeplerinden başlıcaları; Türkiye’de sağlık sektörüne yapılan yatırımlar, uzun vadede planların oluşturulmasının ardından doğacak ciddi personel ihtiyacı açıklığıdır. Ofis tarzı idari işlemlerin sürekliliği ve sağlıklı bir şekilde sistematiğinin sağlanması, hasta kabulü ve muayene takvimleri oluşturulması gibi çeşitli görevler
yapan tıbbi sekreterler, insan ilişkilerinde ön plandadır. Büro araç ve gereçleriyle, ofis programlarıyla ve ikili iletişimlerle bir anılan tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik, gözde bir meslek haline gelmeye başlamıştır. Kurumun işleyişi hakkında aktif anlatım becerisiyle, ikili iletişimlerde aktif dinleme becerisiyle alt kayıtları tutma, organize etme ve yürütme aşamasında yer almaktadır.
Eğitim Özellikleri
- Eğitim Süresi 80 Saat
- Seviye Tüm Seviyeler
- Eğitim Dili Türkçe
- Kayıt Sayısı 739
- Sertifika Var