AMBULANS ŞÖFÖRLÜĞÜ
Ambulans şoförlü olmak öncelikle belirli yaşa ve kullanılacak araca göre ehliyete sahip olmak gerekiyor. Fakat Ambulans gibi hayati önem taşıyan durumlarda nasıl ambulans şoför olunur. Kamu veya özel Sektörde alımlar ve eğitimler hakkında siz değerli öğrencilere doğru bilinçlendirme yapmak için buradayız.Kamu da yada Özel Sektördeki Hastanelerde Ambulans Şoförlüğü alımları belirli koşullar ve şartlar eşiğinde uygulanıyor. Öncelikle kişinin en az lise veya lise dengi okullardan olması gerekiyor. Peki AMBULANS ŞOFÖRÜ nasıl olunur?
AMBULANS ŞOFÖRÜ NEDİR?
Ambulans ekibi ,hastaya veyahut olay yerine ilk yardım ekibi olarak gelen birimdir. Ambulansı kullanan şoföründe en az TEMEL İLK YARDIMI bilmesi ve gereken durumda ambulans içinde bulunan ambulans ekibine yardım etmesi gerekir. Tabi Acil Tıp Teknisyenliği ve Sağlık Lisesi mezunları alım zamanlarında kriter bakımından diğer dengi lise mezunlarından daha avantajlı oluyorlar.
Ön lisans fakültelerinin Acil Tıp Teknisyenliği mezunu iseniz başvurularınız avantaj kazanıyor. Bununla birlikte, TEMEL İLKYARDIM sertifikanızın olması, Sağlık Bakanlığı psikolojik analiz testinden geçmeniz ve ileri sürüş yeteneğinizin olması gerekiyor. En az 2 yıllık B sınıfı ehliyete ve SRC 2-4 belgelerine de sahip olmanız gerekiyor.
AMBULANS ŞOFÖRLÜĞÜ İÇİN İSTENEN BELGELER
Kamu Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı’na bağlı olduğu için şoför alım duyuruları ve koşulları için bakanlığın internet sayfasını takip etmeleri yeterli oluyor. Bu konuda ÖNEREN AKADEMİ olarak öğrencilerimize biz bu kolaylığı onlar adına sağlıyoruz.
- En Az 2 yıllık B sınıfı (manuel vites) ehliyet sahibi olmak,
- Psikoteknik değerlendirmesi belgesi alınmalı ve değerlendirme sonucunda başarıyla geçmiş olması gerekmektedir.
- En önemli olan şartlar arasında ”Ambulans şoförü olarak görev yapacak kişinin ağır iş yapması ve gece vardiyasında çalışması uygundur” ibaresinin bulunduğu sağlık kurulu raporu alınmalı.
Özel Hastaneler de Ambulans Şoförü alımlarında da benzer koşullar ve şartlar aranmaktadır. Bazı Özel Hastaneler, Ambulans şoförü sürücü adaylarından TEMEL İLK YARDIM ve ILERI SÜRÜŞ EĞİTİMİ almış olmalarını ve bunları bir belge veyahut bir sertifikayla kanıtlamalarını istenmektedir. Özel Hastanelerin başvurularında ise isen belgelerde şöyledir.
- Başvuru Dilekçesi; Başvurmuş olduğunuz hastaneye istinaden, ambulans şoförü kadrosu için başvuru yaptığınızı gösteren belge.
- Nüfüs cüzdanı (Yeni nesil çipli olması zorunlu)
- Sürücü belgesi ve sürücü belgesi GBT’si formu (en az B sınıfı ehilyet ve 3 sene ve daha önce alınmış sürücü belgesi )
- E-devletten alınabilr olan Sabıka Kaydı örneği
- İleri Sürüş Eğitimi almış olduğunuzu kanıtlayan belge
- Temel İlk Yardım Belgesi veyahut Sertifikası
Eğitim Özellikleri
- Süre 50 Saat
- Dil Türkçe
- Öğrenciler 546
- Değerlendirme Evet