İTFAİYE ERİ NEDİR, NE İŞ YAPAR?
Yangın söndürme, araç kullanma ve arama-kurtarma, çalışmalarını yerine getirir; İtfaiye hizmet binası ve müştemilatının güvenliğini, temizliğini, araç-gereç ve teçhizatın bakım ve onarımı ile haberleşme ve yazışma gibi yürütülmesi gereken diğer iş ve işlemleri yapar.
İTFAİYE ERİ YETİŞTİRME KURSU
İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı (40 saat süreli) 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, Özel Öğretim Kurumlan Yönetmeliği, Özel Kurslar Yönetmeliği, İçişleri Bakanlığının 23 Ağustos 1985 tarih ve 18851 sayılı İtfaiye Teşkilatlarının Kuruluş, Görev, Eğitim ve Denetim Esaslarına Dair Yönetmeliği ile 05.05.2005 tarih ve 24 sayılı Kurul Kararı ile kabul edilen “Özel Kurslar Çerçeve Programı” Bu Eğitim 2009 yılından önce itfaiye elemanı olarak çalışmaya başlamış itfaiye çalışanları için hazırlanmıştır.
Kurs İçerikleri
1)İtfaiye Elemanı Yetiştirme Sertifikası programının amacı
2)İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kursu Eğitim Programının İçeriği
2.1)İtfaiye Elemanı Yetiştirme Sertifikası Eğitimi programının Eğitim Süresi (Saat)
2.2)İtfaiye Elemanı Yetiştirme Sertifikası Kursuna Katılma Koşulları
2.3)İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kursu Sertifikası
2.3.1)İtfaiye Elemanı Yetiştirme sertifikasının geçerliliği
- İTFAİYE ERİ ELEMANI YETİŞTİRME SERTİFİKASI PROGRAMININ AMACI
İtfaiyecilikle ilgili temel kavramları tanımaları,İtfaiyecilikle ilgili temel becerileri edinmeleri,İtfaiyecilikle ile ilgili ekipmanları tanımaları, kullanmaları ve çalışır durumda muhafaza etmeleri,İtfaiye araç-gereç ve malzemelerini kullanmaları,Yangın ve yangın güvenliği ile ilgili temel kavramları tanımaları,Yanma ve yangın ile ilgili temel durumları tanımaları,Yangınlar ve yangından korunma yöntemlerini kavramaları,Yangından korunma ve yangını önleme tedbirlerini almaları,Yangının hangi ortamlarda ne gibi riskler oluşturduğunu ve insanı nasıl etkilediğini kavramaları,Yangının oluşmaması için alınacak önlemler hakkında bilinçli olmaları,Teknolojiyi kullanarak olaylara en etkili şekilde müdahalede bulunmaları,Kimyasalları tanıyarak zararları ve tehlikelerinden korunmaları,Binaların yangından korunma yönetmeliğinin gerekliliğini ve önemini kavramaları,Kurtarma ve yaralı taşımada emniyetli çalışma kurallarına uymaları,Temel ilk yardım uygulamaları ve itfaiyecilik spor eğitimini kavramaları,Adli bilimlerin önemini kavramaları,Yangın yeri incelemesinin yasal dayanakları hakkında bilgi edinmeleri,Doğru ve güvenli yangın raporları hazırlamaları beklenmektedir
- İTFAİYE ERİ ELEMANI YETİŞTİRME SERTİFİKASININ GEÇERLİLİĞİ
İtfaiye Eri Elemanı Yetiştirme programı sonucunda katılacağınız kurs bitirme sınavı üniversitesi onaylı kurs bitirme sertifikası olduğu için tüm Türkiye’de geçerlidir. E-devletten sorgulana bilir. Özel kurumların ve kamu kurumlarının kabul etmesi zorunludur. Devlette sözleşmeli memurluğa, özel sektörde kadrolu olarak görevlendirilir. Ayrıca yurt dışında (İAF ONAYLI) geçerliliği bulunmaktadır ve Türkiye’de dahil olmak üzere 244 ülkede geçerlidir. Kursa kayıt sırasında yurt dışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile gerekli tüm işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.
- İTFAİYE ERİ ELEMANI YETİŞTİRME SERTİFİKASI EĞİTİMİNE KATILMA KOŞULLARI
Eğitim programı, ülkemizde 2009 yılından önce itfaiye elemanı olarak çalışmaya başlamış ve hali hazırda çalışmakta olan kişilerin mesleki bilgilenmelerini sağlamak ve onları sertifikalandırmak amacıyla hazırlanmıştır.
- İTFAİYE ERİ ELEMANI YETİŞTİRME KURSU SERTİFİKASI
Eğitimin sonucunda online sınava tabi tutulup üniversitesi temsilcileri gözetimindeki 50 dakika 10 sorudan oluşan sınavdan oluşacaktır. Yapılacak olan online sınavın 10 sorusundan 6 tanesini doğru yapan bütün öğrencilerimiz başarılı kabul edileceklerdir. Üniversiteden rektör tarafından ıslak imzalı bir şekilde sertifikayı hak kazanan öğrencilere İsteğe bağlı olmak üzere dilerse ‘ÖNEREN AKADEMİ’ olarak elden veya adrese dayalı kurye yolu ile teslim edilecektir.
Eğitim Özellikleri
- Süre 40 saat
- Dil Türkçe
- Öğrenciler 250
- Değerlendirme Evet